Saturday, June 13, 2009

Banaanikas

Banaanika tegemiseks pole üle poole tunni aega tarvis
Vaja läheb rõõmutainast, kohupiima ja banaane ja vahukoort, veidi suhkrut ja vanillisuhrut.
Mina kutsun teda rõõmutaignaks sellepärast,et lisan muretainale pisut küpsetusõli, siis ta enam nii mure pole.
Võta muffinite tegemiseks mõeldud vorm, mulju rõõmutaignast parajad kuulid ja suru need vormi põhja ah jaa- enne määri vorm rasva või margariniga ära ja võid ka riivsaiaga kokku teha- ahju võid nüüd sooja panna 230 kraadi peale.
Nüüd lõika banaanid ketasteks ja sega kogu pakk vahukoort selle kohupiimaga ära, pane maitseks suhkrut, enda järgi ja lisa nüüd kaks kolm munakollast ja banaanid ja sega lusikaga, mitte ära klopi- jah, just need munad, mis ma enne mainimata jätsin- kui kodus pole siis lippa õige kiiresti poodi neid tooma.
Tõsta nüüd kõik korvikesed seda plödinat ääreni täis ja pane 8-9 minutiks sinna kuuma ahju.Igaks juhuks passi peale, sest ahjud on erinevad- Kui pealt kenad pruunid ( mitte liiga) siis peaksid valmis olema. Võid tiku otsaga ka proovida- kui külge ei jää on ok.
Ära püüa neid kuumalt kohe välja võtma hakata, las veidi jahtvad siis teed nüri noaga äärt pidi ringi ära ja saad need ilusate tervetena kätte.
Mulle meeldivad jahtunult rohkem, sest siis alles annab õige banaani maitse endast viimase, et sulle ka maitseda.

No comments:

Post a Comment