Monday, June 22, 2009

Kanakotletid saiaga või vastupidi.






Pool kilo kanahakkliha (pakil oli kiri segu- mille segu? jäi mul teadmata)
Saia oleks ka tarvis ja paar muna.
Sa tee need pakid lahti ja pane suuremasse kaussi. Nüüd võta sai- minul juhtus olema suur või mega röst- enivei- poole kilo hakkliha peale panin 8 viilu saia! Tohutult palju arvad? ei ole- täitsa hea kogus :)segu ei või ju päris plöga ka meenutada, kuigi kipub, ja just seetõttu, et saia kastad sa ju vette või kraani all jooksvasse vette.
Soola kah maitse järgi, munad sisse ja mulju nüüd segu selliseks et võdinaid ei tekitaks. Kui kätte võtad kipub käe külge jäämagi. Võta suurem lusikas- suurem kui supilusikas- kui on muidugi. Suurde kaussi vala pool pakki riivsaia. Kotlette on mugavam voolida kui kauss on suur ja riivsaia sees palju. Hakkliha suure lusikaga sinna riivsaia sisse ja äärest kühveldad vaba käega ta kohe puruga kokku. Nüüd saad juba kahelt poolt haarates kotletile vormi anda. Pannile vala rohkesti õli ja lase see enamvähem tuliseks enne kui praadima hakkad. Kui oled kotletid pannile tõstnud, keera kuumust veidi vähemaks-1-2 klõksu. Hea kui praeb aeglaselt ja võid isegi kaane peale panna. Kogu toimetamine võtab aega ei rohkem ega vähem kui 30 minutit ehk kilo tunnis.
Ühe sõin kohe ära kui pannilt tuli- tõeliselt hõrk. Ah jaa, pipart võid lisada- futu ei tohi, sellepärast riputan mina endale eraldi.
Need on tegeliklult homseks söögiks, pidin täna tegema, sest hakkliha, eriti kana oma, ei taha kaua seista värskena.

1 comment:


  1. Vastu is a traditional Hindu science that incorporates Indian philosophy, symbolism and elements of Feng Shui and Vastu for office, Vastu for Industries. The Vastu Shastra, the ancient Indian text that provides guidance on architectural designs, divides the house into nine different sectors, each of which affects certain aspects of the inhabitants' life and Vastu for Factory, Vastu for Home.

    ReplyDelete