Friday, June 19, 2009

Hõrk kalaroog 70 krooniga!



Just ahjust tulnuna

Hetkel on säästukas suurepärased lõhefileetükid müüa, umbes 65 krooni kilo! (pakis on vist pool kilo) Ma panin kaks pakki.
Futu keetis päeval ühe potitäie kartuleid. Koorega keedetuna seisavad külmkapis need mitu päeva pandavatena ja sealt saab siis neid erinevate roogade kiireks valmistamiseks kohe võtta, kui kõht korisema kipub.Ja ära kasuta vormide valmistamisel tooreid kartuleid, see ei meeldi kellelegi, kui kartul kõvaks on jäänud.
Poes käies ei tohiks ära unustada kalaroa valmistamiseks minevaid asju. Vahemärkusena, et kala võib olla selle roa sees milline tahes- olgu või räim, hea tuleb ikka- see on kindel.
Koorid siis kartulid ära ja lõigud need vormi sisse tükkideks. Veidi õli ja soola peale ja võid juba ahju panna- Ahju lemmiktemperatuur on minul 230 kraadi. Küpseta neid kartuleid natuke, nii 10 minutitt. Selle ajaga küpsevad nad enam vähem kenasti pruuniks. Eks heida ikka pilk ahju, nii on kindlam.
Vahepeal võid hakata mune lahti lööma ja vaata ,et kodus ikka majoneesi ja tilli oleks, see on üsna oluline. Nüüd kui kartulid pruunid, pane kala fileed kartulitele, kalale vala klassikalist sojakastet- selline väikeses pudelis pruun vedelik, mis veidi soolane on. Oota , kas võid oli kodus? võid võiksid kalale peale panna, sellised õhukesed viilakad igale tükile ja ootad jälle 10 minutit.
Muidugi niisama ei maksa kah nüüd käsi rüppe lasta ja oodata. Ootamise ajal klopi munad vahtu ja lisa sellele veel majoneesi, paras tõrts.
Justnii- kõik kümme minutit lase kätel käia, sest mida paremini klopid seda paremini asi pärast välja näeb. Nii nüüd võtad hetkeks vormi ahjust välja ja valad selle muna-majoneesi segu kenasti vormile peale, et enam vähem ikka kõik kataks, Tilliga puistad kenasti üle, ära koonerda.
Ma vist ei ütelnud, et neli muna oli vaja kloppida?- kui sa kahega tahtsid hakkama saada, võta veel kaks juurde ja klopi siva need ka vahule.Nüüd tagasi ahju, kuni pealt on kena pruun.
Isu pole tarvis soovida- kähku sööma, muidu söövad veel eest ära.

No comments:

Post a Comment